Receptbank

Välj och vraka i receptbanken som växer hela tiden. Välj efter nationalitet från listan till höger.

Välj nationalitet

Vald nationalitet
Spanien

Exotisk fruktsoppa

Gör så här

Börja med soppan. Tvätta lime och citron väl. Riv skalet fint. Dela vaniljstången på längden. Blanda alla ingredienser till soppan. Låt den koka i 1 minut. Ta kastrullen av värmen och låt soppan svalna medan smakerna "gifter sig".

Skala, gröp ur och skär papayan i fina tärningar. Skala och kärna ur litchin, snoppa och dela jordgubbarna, skala och tärna kiwin. Dela och gröp ur passionsfrukterna. Skiva carambolan.

Sila soppan och blanda med frukten. Ställ sedan alltsammans kallt ett par timmar fram till servering.

Servera soppan kyld i djupa tallrikar med finhackad mynta på toppen.

Ingredienser

1 papaya
16 litchiefrukter
20 jordgubbar eller hallon
2 kiwi
8 passionsfrukter
1 carambola

Soppa:

1 lime
1/2 citron
1 vaniljstång
1 msk finhackad ingefära
6 msk socker (råsocker)
1 färsk myntakvist
1/2 tsk kryddnejlika
1/2 tsk Five spices
2 korianderfrön
5 dl vatten